P4010242Helaas werd de Bergse Linker Rottekade in de afgelopen periode getroffen door een aantal vervelende voorvallen (kleine en grote criminaliteit). Lange tijd dachten wij, "ze vinden ons toch nooit", echter, kennelijk staan we nu in de belangstelling van het criminele gilde. De laatste weken valt het wel mee, maar een paar maanden geleden was het echt vervelend:

  • Een gestolen buitenboordmotor
  • Spullen uit de brievenbus gevist
  • Een woninginbraak waarbij de kluis compleet uit de vloer is gebroken in nog geen 10 minuten tijd
  • Een woninginbraak waarbij de complete pui een meter uit de muur is gerukt door middel van (waarschijnlijk) hydraulisch gereedschap
  • De inbraak in een auto

Het meest vervelende is vaak de schade die wordt aanricht, en het feit dat er iemand ongevraagd in huis is geweest. Er werd door ondernemende bewoners (dikke complimenten!!) al spoedig een Whats-app groep opgericht, en buren waarschuwden elkaar zodra er sprake was van onraad.

De Whats-app groep werkte goed en van het een kwam het ander. De app deed het goed en al nadenkend kwamen we tot de conclusie dat we het criminele gilde ook 'op de hoogte konden stellen' van de aanwezigheid van de Whats-app groep. In eerste instantie dachten we dat er een bewonersinitiatief nodig zou zijn voor de aanschaf van zogenaamde Whats-app borden. Gelukkig zag de overheid ook in dat de borden een preventieve werking zouden hebben en tijd en geld zou schelen van het politieapparaat. De Whats-app borden werden na aanvraag en overleg gratis ter beschikking gesteld en geplaatst. Prachtig nietwaar? 

Natuurlijk is dat zo, er was het plan op de Bergse Linker Rottekade 3 Whats-app borden te plaatsen:

  1. aan het begin aan de oostzijde
  2. aan het begin aan de westzijde
  3. bij de entree bij de Philips Willembrug

Het criminele gilde is dus gewaarschuwd, er wordt opgelet!!

Het zou prachtig zijn als het ook allemaal in één keer was gelukt, maar helaas, één bord werd verkeerd geplaatst (het bord dat bedoeld was voor de oostzijde (zijde Terbregseweg) werd geplaatst bij huisnummer 95, een vergissing dus. Op dit moment vindt er volop overleg plaats om het bord op de juiste plek op te hangen, dat zal binnenkort wel gebeuren.

Bert Wagemans, als secretaris van de bewonersorganisatie, heeft hier zijn handen vol aan gehad. Alle overleggen, mailtjes, Whats-app berichten, formele verzoeken en wat dies meer zij heeft hij op zich genomen. Het is nu 'geruisloos' en zonder kosten voor elkaar gekomen en dat ene "foutje" wordt er ook wel weer uitgehaald.

Laten we hopen dat het een preventief effect heeft. Want daar was het allemaal om begonnen. De bewonersorganisatie houdt dit nauwlettend in de gaten in samenwerking met de bewoners, want om hen gaat het uiteindelijk! Terbregge moet mooi, schoon, heel en veilig zijn!

P4010244 P4010249