bertIk ben vanaf 1999 betrokken bij de Bewonersorganisatie, eigenlijk ben ik er “ingerold”, omdat ik mij bezig heb gehouden met het vernieuwen van de erfpachtcontracten door het Hoogheemraadschap van Schieland. Het Hoogheemraadschap wilde in de jaren 1998, 1999 en 2000 de erfpachtcontracten “vernieuwen”. Dit kwam in eerste instantie neer op een verhoging van de jaarlijkse erfpachtcanon met 100, 200 en soms wel 300 procent. Uiteraard pikten bewoners (waaronder ook ik) dit niet en we kwamen in het geweer. Uiteindelijk kwam er een rechtzaak en werden de tarieven gematigd en werd afkoop voor 30 of 50 jaar mogelijk. Vanuit de haastig opgerichte commissie erfpachtersbelangen ben ik in de Bewonersorganisatie gerold. En al snel werd aan mij verzocht de rol van voorzitter op mij te nemen.

In het jaar 2006 heb ik door het effect van een herseninfarct de voorzittershamer door moeten geven aan Randy van der Lek. In de jaren 1999, 2000 tot op heden ben ik nauw betrokken geweest bij:

  • De realisatie van het oorlogs- en herdenkingsmonument bij de Irenebrug;
  • Het behoud van de Alexanderkerk;
  • De realisatie van de VINEX – locatie nieuw Terbregge (aanpassingen aan de plannen);
  • De realisatie van het Manna monument op de geluidswal A20;
  • Het organiseren /houden van de jaarlijkse foto-expositie.

 Sinds 2009 vervul ik de rol van secretaris binnen de Bewonersorganisatie.

Het werk voor de Bewonersorganisatie is 100% vrijwilligerswerk (dus zonder enige vergoeding). Sterker nog, er moet dik geld bij want alle autoritten, koffie, parkeren, papier, pennen, potloden, het computergebruik,etc. is voor eigen rekening. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, want hier tegenover staat de voldoening die ik in dit “werk” vind. Het is erg leuk met de collega bestuursleden en bovendien zijn bewoners dankbaar en laten dat weten ook. Mijn vrouw is langs de Rotte geboren en heeft in “het blok” gewoond, een betere introductie kon ik mij niet wensen en ik voelde mij al gauw thuis in Terbregge bij al die fijne mensen. Ik hoop dit “werk” nog vele jaren te kunnen doen want ik ben een beetje een idealist, die het fijn vindt om op te komen voor de belangen van bewoners

Als u mij wilt bereiken kunt u bellen met 06-51 31 30 80 of mij mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Groet Bert Wagemans