Op 9 juni 2011 is door Burgemeester en Wethouders het Bestemmingplan Nieuw-Terbregge vastgesteld.  Het voorgaande Bestemmingsplan was (alweer) 10 jaar oud en wettelijk is vereist dat een Bestemmingsplan om de 10 jaar wordt herzien. Dit om bestemmingsplannen up-to–date te houden.

Voor degenen die dit nog niet weten, dit geldt ook voor de Bergse Linker Rottekade en de Terbregseweg (even zijde). Heel erg schokkend is het nieuwe herziene bestemmingsplan niet en bovendien, de ergste angels zijn er al uitgehaald, doordat wij als Bewonersorganisatie fel  tegen het Ontwerp Bestemmingsplan hebben gefulmineerd.

De onderwerpen die zijn aangepast zijn:
  • Er wordt  tussen de zaksloten (27 villa’s) niet gebouwd;
  • De bouwhoogte voor de gebiedjes onder aan de Bergse Linker Rottekade is beperkt van 16 naar 11 meter hoogte;
  • De geplande  gemeentelocatie (opslagterrein) in het westen van het gebied bij het fietstunneltje gaat niet door;
  • Als er (zoals nu in de planning) ook een gemeentelijk opslagterrein in het oosten van het gebied voormalige PTT parkeerplaats komt, dan wordt dit in het groen ingebed.

We hebben echter ook zaken niet bereikt, die we wel hadden willen bereiken, dat is / zijn:

  • De maximale bouwhoogte van het lint Bergse Linker Rottekade is komen te liggen op 11 meter. Wij vinden 7 à 8 meter, gezien de kleinschaligheid van het gebied meer dan voldoende;
  • Van de eventueel 8 te bouwen woningen op het terrein van de voormalige manege (nu paintballcentrum) aan de Bergse Linker Rottekade is de maximale bouwhoogte ook komen te liggen op 11 meter; wij vinden 7 à 8 meter, gezien de kleinschaligheid van het gebied, ook hier meer dan voldoende.

Tegen deze onderwerpen hebben wij nu bezwaar aangetekend, dit omdat wij van mening zijn dat we, zolang het kan, de kleinschaligheid (en dus leefbaarheid) van het gebied moeten beschermen.

De officiële stukken die betrekking hebben op het bestemmingsplan kunt u hieronder downloaden:

bekendmaking 270711 nieuw terbregge.pdf

bp_nieuwterbregge_huisnr-A0.pdf

bp_nieuwterbregge_plankaart-2A0.pdf

Nieuw Terbregge vast 9 juni 2011.pdf

 

Voor noodzakelijke vragen kunt u zich wende tot de Bewonerorganisatie op het adres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Namens het besuur van de Bewonersorganisatie vereniging Terbregge’s Belang.

Bert Wagemans

secretaris