Stichting  DOCK is momenteel tot eind 2012 actief in de wijk Terbregge om in kaart te brengen wat jongeren in deze wijk bezig houd en om te kijken of er specifieke behoeftes zijn vanuit de jeugd.

Hierbij is het jongerenwerk op verschillende tijdstippen in de wijk (ambulant)  om de plekken waar jongeren hun vrije tijd besteden in kaart te brengen, zoals de dijk langs de Meerum Terwogtlaan. Dikwijls raakt het jongerenwerk hierbij in gesprek met de jeugd, maar ook is de mening en visie van andere wijkbewoners belangrijk voor het totaalbeeld.

Einde van het jaar verwerkt DOCK alle bevindingen tot een zogenoemde wijkanalyse voor jongeren, waarbij kansen en mogelijkheden ten aanzien van jeugd- en jongerenbeleid worden onderbouwd.

Heeft u als bewoner van Terbregge zelf iets wat u graag wilt delen met het jongerenwerk, neemt u dan contact op via onderstaande contactgegevens.

dock

Marcel Tiel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 3863 4835

Vanessa vd Waal
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

06 2844 4437

Het jongerenwerk van DOCK is al een aantal jaar actief op de Peppelweg in Schiebroek. Vanuit het JAP (jongeren advies punt) zijn diverse succesvolle projecten ontstaan, te weten:
  • Zakgeldproject; voor jongeren tussen 12 – 15 jaar. Zij kunnen hier een eigen zakcentje bijverdienen en worden gecoacht in het omgaan met geld, maar ook het op tijd komen en nakomen van afspraken.
  • Jongerencoach; hulp voor jongeren tussen 16 – 23 jaar bij het zoeken naar werk, scholing en huisvesting. Bij schulden en inkomenshulp wordt indien nodig doorverwezen.
  • Myhood; jongeren kunnen zelf met ideeën aankloppen bij de jongerenwerkers en ondersteund worden bij het opzetten van hun eigen activiteiten.