BHIS
Kent u dat ook? De verkiezingstijd komt er weer aan en eigenlijk weet u niet waarop u zou moeten gaan stemmen en waarvoor eigenlijk? Er wordt heel veel beloofd maar het nakomen van beloften valt vaak tegen. Dus waarom zou u gaan stemmen? Het heeft toch geen zin. Waarom zou ik uit mijn luie stoel komen om te gaan stemmen?

In 2014 wordt dat anders, u kunt dan gaan stemmen op uzelf, dat wil zeggen op Bewoners! Hillegersberg-Schiebroek. Deze lijst wordt uitsluitend gevormd door (vrijwillige) kandidaten die maar voor één belang opkomen en dat is het directe belang van de bewoners! Niet politiek! Wel direct en ongebonden en onafhankelijk. Geen (duurbetaalde) politici, maar vrijwilligers die - vaak al jaren - vrijwillig functioneren binnen de bewonersorganisatie(s) . Dit jaar zijn (in maart 2014) de deelgemeenten opgeheven en is er een rol weggelegd voor de Gebiedscommisies die samen met het gemeentebestuur de stad moet gaan besturen. Vanuit Terbregge heeft Bert Wagemans zich - als vrijwilliger - kandidaat gesteld voor de Gebiedscommisie Hillegersberg-Schiebroek om hier direct, niet politiek en onafhankelijk de belangen van de bewoners te behartigen.

 

Gemeenteraadsverkiezingen en verkiezingen Gebiedscommissies tegelijk.

Op 19 maart kunt u gaan stemmen voor de Gemeenteraadsverkiezingen. Tegelijkertijd kunt u uw stem uitbrengen op uw kandidaat namens de bewoners, dus eigenlijk op uzelf, want u bent immers bewoner! De kandidaat waarop u kunt gaan stemmen is een van de kandidaten vanuit de lijst Bewoners! Hillegersberg-Schiebroek.

Voor Terbregge is Bert Wagemans kandidaat op deze lijst.

Alle reden om dit keer wel uit uw luie stoel te komen en om te gaan stemmen op een kandidaat die rechtstreeks opkomt voor de belangen van bewoners.

Samenwerking tussen 6 Bewonersorganisaties: Bewoners moeten een stem hebben!!

De gezamenlijke Bewonersorganisaties zagen het al gebeuren. Als ze niets zouden doen zouden de bewoners nauwelijks nog een stem krijgen binnen de Gebiedscommisies. Dat moest worden voorkomen! De 6 gezamenlijke Bewonersorganisaties in Hillegersberg- Schiebroek zijn nauw gaan samenwerken om voor de verkiezingen van 19 maart gereed te zijn.

Alleen maar voordelen, gebundelde kennis en jaren ervaring

Een stem op Bert Wagemans betekent dus ook zeker een stem op een van de andere kandidaten op de lijst van de bewonersorganisaties die zijn gaan samenwerken. Dat is heel mooi, want zo wordt jarenlange kennis, ervaring en kennis van de wijken gedeeld. Bovendien staat Participatie hoog op het lijstje in Politiek Nederland. Dat bewonersorganisaties gaan samenwerken direct ten behoeve van de bewoners is een schoolvoorbeeld van wat er bedoeld wordt met Participatie; de kandidaten zijn immers zelf ook bewoners! Mooier kan het bijna niet.
De bewonersorganisaties en de kandidaten voor de Gebiedscommisie Hillegersberg - Schiebroek die nauw zijn gaan samenwerken zijn:FOTO BERT0001

Naam organisatie

 
1. De Bewonersorganisatie Kleiwegkwartier  
2. De Bewonersorganisatie Molenlaankwartier  
3. De Samenwerkende bewonersorganisaties Schiebroek  
4. De Bewonersorganisatie 110-morgen  
5. De Bewonersorganisatie Oud Hillegersberg  
6. De Bewonersorganisatie Vereniging Terbregge's Belang  

Kandidatenlijst

1. Jan Piereweijer (110-Morgen)
2. Ton van Eijsden (Schiebroek)
3. Maria Kuster (Molenlaankwartier)
4. Bert Wagemans (Terbregge)
5. Ronald Klooster (Schiebroek)
6. Dennis Mark (Molenlaankwartier)

Kortom, er is sprake van een zeer bijzonder initiatief. Pure vrijwilligers die zich in willen zetten voor u als bewoners

Wat wordt nagestreefd bepaald u in hoge mate zelf door het ons te laten weten. U kunt ons bereiken via de bewonersorganisaties ooi zijn wij bereikbaar via onze website en de social media op de volgende adressen:

Website: www.bewonershis.nl
Facebook: www.facebook.com/bewonershis
Twitter:@Bewoners_HIS

Alle reden om te stemmen

Is er niets niet in orde of bent u ontevreden over iets in uw wijk. Dan is een stem op een van de kandidaten bij uitstek een gelegenheid om hier iets aan te veranderen Geen globale vage taal of beloften. Neen gewoon de zaken die in uw wijk of buurt spelen
Laat het ons weten en wij gaan ons inzetten voor uw belang.

Keiharde beloften?

Wij zouden wel van alles willen beloven als we daar de kans toe kregen. De realiteit gebied echter ook te zeggen, dat wij in de Gebiedscommissie vooral een adviserende stem hebben richting de gemeenteraad van Rotterdam. Daar worden de beslissingen genomen. Wij mogen gevraagd- en ongevraagd adviseren. Reken er maar op dat we dat niet zullen nalaten! Honderd procent beloven dat het in uw wijk, of buurt wel goed komt, kunnen we dus niet. Wat we wel 100% beloven is, dat we er alles maar dan ook alles aan zullen doen. Als politiek Nederland inclusief onze koning roept om participatie en we doen het dan moet het wel gek zijn wil men niet naar ons -als bewoners - luisteren. Anders is het een fopspeen en zijn we met z'n allen grandioos in de maling genomen.

Een kwartiertje!

Kom dus die ene keer uit uw luie stoel en ga (even) stemmen Wij steken er werkelijk tientallen uren onbetaald vrije tijd in. Besteed u nu een kwartiertje tijd aan het uitbrengen van uw stem. U doet het voor uzelf en dat is nu uniek! Wij vinden - heel brutaal - dat we uw stem hebben verdiend!