ANDERE TIJDEN

In april 2014 worden de deelgemeenten opgeheven en vervangen door gebiedscommissies. Daarmee komt een eind aan dertig jaar besturen op wijkniveau. Terugkijkend kun je zeggen dat het deelgemeentebestel ons veel gebracht heeft: bewoners zijn mondiger geworden, weten de overheid snel te vinden en vinden het prettig om mee te beslissen over hun eigen woonomgeving. Maar nu wordt het een tikje anders: de echte besluiten worden genomen op de Coolsingel, de nieuwe gebiedscommissie mag gevraagd en ongevraagd adviseren over onderwerpen die Hillegersberg-Schiebroek betreffen.

 

HANDEN INEEN

De bewonersorganisaties van de huidige deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek hebben besloten om de handen in een te slaan en gezamelijk een lijst te te registreren voor de gebiedscommissie: Bewoners! Hillegersberg-Schiebroek.
De zes bewonersorganisaties willen nadrukkelijk geen politiek bedrijven. Dit betekent geen beloftes die niet waar te maken zijn. Naar hun mening hoeft dat ook helemaal niet, want er worden namelijk geen besluiten genomen in de gebiedscommissie. Alleen maar adviezen gevraagd. En als je gefundeerd wilt adviseren, ga je voor raadpleging terug naar de bewoners. En dat is precies wat de bewonersorganisaties altijd al doen: communiceren met hun achterban. Het lijkt het ei van columbus en dat is het eigenlijk ook.

UITGANGSPUNTEN

De gezamenlijke bewonersorganisaties hebben een paar uitgangspunten vastgesteld waarmee ze de verkiezingen in gaan. Geen beloftes, maar pure praktijkervaring; daar mag u hen op afrekenen. De twee belangrijkste uitgangspunten zijn de directe inbreng van bewoners door bewoners en het voeren van een a-politieke lijn. Per gebied worden aandachtspunten vastgesteld. Aandachtspunten die belangrijk zijn voor een goed woon-en leefklimaat in de zes buurten Schiebroek, Kleiwegkwartier, Oud-Hillegersberg, Molenlaankwartier, 110-Morgen en Terbregge.

DOET U MEE?

Alle informatie over de gebiedscommissie kunt u lezen op www.rotterdam.nl/gebiedscommissie. Wanneer u betrokken bent bij een bewonersorganisatie in uw gebied, dan kunt u ook met hen contact opnemen om eventuele deelname te bespreken.
De volgende bewonersorganisaties doen mee:

  • Bewonersorganisatie 110-Morgen
  • Bewonersorganisatie Kleiwegkwartier
  • Bewonersorganisatie Molenlaankwartier
  • Bewonersorganisatie Terbregge's Belang
  • Bewonersorganisatie Oud-Hillegersberg
  • Samenwerkende bewonersorganisaties Leven in Schiebroek

Contact Terbregge's Belang: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..