Fietsen voor een goed doel

Tour for life
In onze wijk wonen 2 zeer fanatieke wielrenners, te weten zijn Frank van der Hul en Niek Otte. Zij gaan dit jaar een geweldige uitdaging aan. In augustus rijden zij een 8-daagse sponsorfietstocht vanuit Italië naar Nederland voor het Daniel den Hoed Fonds. Een geweldige en heftige uitdaging die Frank en Niek samen aangaan als team 010 Hoogte meters. Er wordt hard getraind. Rottebewoners wees gerust, zij trainen niet langs de Rotte. Hun doelstelling is om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. En daarbij hebben zij u hulp hard nodig!

Lees meer: Fietsen voor een goed doel

Enquête snelheden Bergse Linker Rottekade bevestigt beeld van het bestuur

U weet het wellicht nog wel. Eén bewoner heeft aan de gemeente een brief gestuurd over de chicanes aan de Bergse Linker Rottekade. Kennelijk had deze bewoner er last van. Voor de gemeente was dit reden om de chicanes aan de Bergse Linker Rottekade te verwijderen en te vervangen door normale verkeersdrempels. De chicanes waren enkele jaren geleden bewust aangelegd om zoveel mogelijk de snelheid op de Bergse Linker Rottekade te verlagen, dit omdat het een woonstraat is en de trottoirs feitelijk te smal zijn. Tevens is er sprake van veel sluipverkeer van en naar het centrum van Rotterdam. Bovendien worden de roeiers op de Rotte begeleid door studenten die langzaam fietsen en soms weinig oog hebben voor het verkeer. Vooral 's avonds zijn ze slecht zichtbaar. Alle reden dus om de snelheid op 30 km te houden.

Op zich is de actie van de gemeente begrijpelijk omdat regelmatig de paaltjes bij de chicanes kapot werden gereden. Dat betekent dus repareren en dat kost geld. Echter, wij hebben als bewonersorganisatie destijds heel bewust aan de gemeente gevraagd om de chicanes aan te leggen. Een lage snelheid stond bij ons voorop. 

Lees meer: Enquête snelheden Bergse Linker Rottekade bevestigt beeld van het bestuur

Hoge snelheden Bergse Linker Rottekade?

Voorbeeld chicane
Wij weten niet of het u ook is opgevallen, maar de Bergse Linker Rottekade tussen de Terbregseweg en Gordelweg is een sluiproute bij uitstek. We hebben het idee dat er harder wordt gereden dan de toegestane 30 km/h. De tweebaansweg, met geparkeerde auto's en begeleiders van de roeiers, leent zich niet voor hogere snelheden dan (de toegestane) 30 km/h. Bovendien is het trottoir eigenlijk veel te smal. Met name voetgangers met een rollator moeten soms op de rijbaan lopen. Ook wonen er gezinnen met jonge kinderen. Reden temeer temeer om met zijn allen te proberen de snelheid zo laag mogelijk te houden.

Lees meer: Hoge snelheden Bergse Linker Rottekade?

Zienswijze Ontwerp Bestemmingsplan

Op 25 september heeft de bewonersorganisatie d.m.v. een zienswijze een reactie gegeven op het Ontwerp Bestemmingsplan Terbregge. Dit is noodzakelijk om later de mogelijkheid te hebben in bezwaar te gaan tegen het bestemmingsplan. Indien er geen zienswijzen wordt ingediend, is (later) eventueel bezwaar maken niet meer mogelijk. Wij hebben slechts korte tijd om te reageren, dus is het noodzakelijk om tijdig onze zienswijze in te dienen.

Bijgaand treft u de zienswijze aan. Graag horen wij van u uw reacties. Uiteraard zullen niet alle punten worden gehonoreerd door de gemeente.

Reacties op de zienswijze zijn van harte welkom bij het bestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zienswijze Ontwerp Bestemmingsplan (PDF)

Vervanging verkeersregelinstallatie

stoplicht
De gemeente werkt tussen 21 juli en 8 augustus 2019 aan de vervanging van de verkeersregelinstallatie (stoplichten inclusief kabels en masten) op het kruispunt Terbregseweg – President Rooseveltweg. Deze wordt vervangen omdat deze aan het einde van de levensduur is.
De periode van de werkzaamheden valt in de school- en bouwvakvakantie. In deze periode is de overlast minder doordat er minder verkeer is.

Zie ook  de nieuwsbrief van de gemeente Rotterdam (PDF).

Enquête vuurwerkbeleid

vuurwerk
Bent u een echte vuurwerk liefhebber? Of juist helemaal niet? Lees dan vooral even door. Want de gemeenteraad heeft op 21 maart een besluit genomen dat het Rotterdamse vuurwerkbeleid verandert. Door dit besluit van de gemeenteraad is voortaan het afsteken van consumentenvuurwerk overal in Rotterdam verboden. Consumentenvuurwerk mag alleen afgestoken worden in de aangewezen vuurwerkzones. In die zones is vuurwerk afsteken toegestaan op oudejaarsavond vanaf 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari.

Lees meer: Enquête vuurwerkbeleid

Werkzaamheden Rottebandreef

Asfaltwerkzaamheden Rottebandreef
De Rottebandreef wordt van 17 juni t/m 7 juli voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De werkzaamheden worden in 2 fases uitgevoerd en zullen hinder opleveren voor het verkeer. Zie de beide brieven die door Recreatieschap Rottemeren en Boskalis zijn verstuurd.

Bewonersbrief

Omleidingen

Al 30 jaar bestuurslid

corrie
Waar het boek "Terbregge - Parel aan de Rotte" niet toe kan leiden: ons bestuurslid Corrie Pieterson kwam er achter dat zij al 30 jaar in het bestuur van Terbregge's Belang zit. Volgens het boek was Corrie in 1989 toegetreden tot het bestuur.

In die 30 jaar heeft Corrie vele bestuurders zien komen en gaan, maar zij was steeds de stabiele factor. En Corrie weet de eigenaardigheden van alle bestuursleden en kan daar nog smakelijk over vertellen. 

Daarnaast is Corrie ook al weer vele jaren (nog meer dan bij Terbregge) lid van het bestuur van de Buurt- en Speeltuinvereniging Terbregge.

Foto's 4 mei 2019

IMG 5062
De herdenking op 4 mei 2019 bij de Irenebrug was koud en indrukwekkend. Wederom zijn er veel mensen op af gekomen, waaronder ook veel kinderen. Een klein deel van de foto's kunt u terugvinden op deze website.

Wederom een onderscheiding

Lintje Bert
Wederom heeft een lid van het bestuur van Terbregge's Belang een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Bert Wagemans, secretaris van Terbregge's Belang, is in het stadhuis op 26 april benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Daar was hij heen gelokt met de smoes dat iemand anders een lintje zou krijgen.

Bert zet zich met hart en ziel in voor de belangen van de bewoners van Terbregge en dat doet hij al vele jaren. Door Aboutaleb werd hij ook wel "het geweten van Terbregge" genoemd. Verder is Bert al vele jaren actief in de historische commissie, heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de viering van het 100-jarige bestaan van Terbregge's Belang, is hij de aanjager geweest van het kunstwerk onder de A-20, heeft gestreden tegen de geplande hoogbouw in Nieuw-Terbregge, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Wij feliciteren Bert van harte met deze onderscheiding!

Subcategorieën

 • Steigerproblematiek

  Dit deel van de website bevat alle relevante artikelen die gaan over de geplande aanlegsteigers aan de Terbregse Rechter Rottekade.

  Aantal artikelen:
  3
 • Alles over A16

  Verzameling van alle artikelen over de nieuw aan te leggen A13-16, later omgedoopt tot A16.

  Aantal artikelen:
  11