Denk mee over het Terbregseveld

terbregseveld
In 2019 start de realisatie van de A16 Rotterdam. De voorbereidingen, zoals het verleggen van kabels en slopen van panden, start al in het voorjaar van 2017. Deze verbindingsweg komt in de buurt van het Terbregseveld te liggen. Het Terbregseveld is de strook grond ingeklemt tussen Terbregge, Ommoord, de Rotte en de President Rooseveltweg. Meer informatie de A16 Rotterdam vindt u op rijkswaterstaat.nl/a16.

Een nieuwe inrichting voor Terbregseveld

De ruimte rondom de nieuwe rijksweg blijft van de gemeente Rotterdam en zal dus ook opnieuw ingericht moeten worden met een Inrichtingsplan. Het is dus nu bekend waar precies de rijksweg komt te liggen. Dit is het eerste uitgangspunt voor een Programma van Eisen. Maar, een Programma van Eisen is meer dan weten waar de weg komt te liggen. Er moet worden nagedacht over voorzieningen, denk aan een fietspad of juist meer groen of een stiltegebied, of juist meer ruimte voor buitensport. Kortom, er komt veel kijken bij het opstellen van een Programma van Eisen. Belangrijk zijn daarbij de wensen en ideeën van de directe omgeving. Omwonenden hebben daarom vorig jaar al een uitnodiging gekregen voor een inloopbijeenkomst. Dinsdag 7 februari 2017 vanaf 17 uur tot 21 uur is er een inloopbijeenkomst in de Romeynshof, Stresemannplaats 8. Wij roepen u op om hier naartoe te gaan om de gemeente te laten weten wat u als bewoners aan wensen heeft betreft de inrichting van het gebied.
Uiteraard zal ook Terbregge Belang aanwezig zijn op deze avond. Echter hebben wij in de afgelopen jaren gemerkt dat de lobby vanuit Ommoord groot is. Dit zal ook zijn weerslag hebben op de wijze waarop het Terbregseveld wordt ingericht. Hoe meer bewoners uit Terbregge naar de bijeenkomst komen, hoe meer ook de inbreng vanuit onze werk meeweegt. Voor meer informatie over de bijeenkomst en het vervolg kunt u lezen op rotterdam.nl/terbregseveld.

Klankbordgroep

Met 1 bijeenkomst en een terugkoppeling voor de zomer van 2017 is het nog niet klaar. De gemeente wil graag met omwonenden in gesprek blijven en nodigt hen uit deel te nemen aan een op te richten Klankbordgroep. Deze Klankbordgroep zal regelmatig bij elkaar komen. Wilt u deelnemen aan de Klankbordgroep? Meldt u dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.