Bergse Linker Rottekade op de schop!

BLRkade
Eigenlijk hadden wij er nog niet op gerekend. Ons was bekend dat de Bergse Linker Rottekade "een keer" zou worden opgehoogd. Wij hadden vernomen dat dit in het jaar 2018 plaats zou gaan vinden. Nu werden wij verrast door een bewonersbrief van de gemeente Rotterdam. Men blijkt reeds op dinsdag 5 september aanstaande te willen beginnen met de eerste fase. De Bergse Linker Rottekade wordt circa 5-10 cm opgehoogd.

Uiteraard hebben wij vragen gesteld aan de gemeente. Met name over de doorgang van het verkeer en uiteraard of bewoners hun woning nog kunnen bereiken. Voor zover nu bekend is in fase één uitsluitend sprake van enige hinder van verkeer. Het zal zeker (verkeers) vertraging opleveren. Dit is wel iets waarmee rekening gehouden moet worden.

 

Er zullen meerdere fasen volgen. Wij zullen met de gemeente Rotterdam contact houden over elke fase en u steeds informeren via onze website. Uiteraard verzorgt de gemeente Rotterdam ook bewonersbrieven. Mocht u vragen hebben ten aanzien van deze brieven. Laat het ons dan weten u kunt een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Wij hebben volgende vragen gesteld (in cursief de antwoorden van de gemeente):

  • kan er nog sprake zijn van doorgaand verkeer?
    Ja, voor fase 1 blijft de weg open voor verkeer, het kan voorkomen dat er tijdelijk een stremming is door een kraan of een tractor, dit zal minimaal zijn.
  •  Kunnen de bewoners ten alle tijden hun woning bereiken?
    Ja, voor fase 1 zijn de woningen bereikbaar.
  • Hoe houden wij contact over de voortgang van de werkzaamheden en de eventueel voorkomende problemen en hoe lossen we die heel snel op?
    Via de mail is de gemeente Rotterdam bereikbaar en we hebben een telefoonnummer waarop met spoed de uitvoering kan worden bereikt.

Zodra wij informatie over de volgende fasen ontvangen laten we dit weten via deze website. Uiteraard hadden wij dit graag beter voorbereid, bijvoorbeeld door een bewonersavonden.

Met vriendelijke groet,
Bert Wagemans
Secretaris

NB zie ook als bijlage de bewonersbrief verspreid door de gemeente Rotterdam.