Wandeling door Terbregge

DSC08002
Zaterdag 23 juni heeft de eerste wandeling door historisch Terbregge plaats gevonden. In het kader van het eeuwfeest van Terbregge's Belang had de historische commissie een wandeling uitgezet. Hierbij werd de aandacht gevestigd op huizen, objecten en monumenten met een ons bekende geschiedenis of verhaal.

Deze verhalen zijn samengevat in een wandelboekje dat deelnemers mee kregen bij hun wandeling. Ook zijn de verhalen als hot spots opgenomen op de website van Terbregge en via QR-codes kon de website worden benaderd. Het was een gezellig evenement. Onderweg waren ontmoetingsplaatsen ingericht: in de hal van de voormalige Openbare School en bij de molen. Daar kon men nog meer informatie krijgen en delen. Enkele bewoners hadden ook een koffiepunt ingericht. Op de grens van Terbregge en Rotte en aan de Bergse Linker Rottekade bij de ingang naar het tuinbouwgebied.

De deelnemers genoten van een fraaie en leerzame wandeling en veel gezelligheid onderweg. Het is een activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is.
De wandeling kan natuurlijk altijd worden gelopen, maar dan zonder de bemenste ontmoetingspunten onderweg. Op de speeltuin kunt u vragen naar een wandelboekje. Ook kunt u alle historische informatie nog eens nalezen op de website van Terbregge's Belang: terbregge.nl/hot-spots.