Bijzondere herdenking 4 mei

Door de beperkende maatregelen vanwege het coronavirus kon de herdenking van 4 mei helaas niet doorgaan. Wel heeft Terbregge’s belang gemeend iets te moeten doen. Om 9 uur hebben we twee vlaggen bij het monument aan de Rotte en een vlag bij het monument op de DOP half stok gehangen. Vanwege de crisis heeft het Comité 4 en 5 mei het protocol aangepast; normaal mag de vlag pas om 18.00 uur half stok.

 Van 19.45 tot 19.58 heeft de klok van de Alexanderkerk geluid. Om 20.00 uur hebben we twee minuten stilte gehouden. Hierna hebben we een bloemstuk namens de bewoners van Terbregge gelegd. Om 21.10 uur, zonsondergang, zijn de vlaggen neergehaald.

In de loop van de dag hebben verschillende bewoners bloemen gelegd bij de stenen en heeft de Gebiedscommissie Hillegersberg–Schiebroek een bloemstuk laten brengen. De ex-militairen die ieder jaar de wacht bij de vlaggen houden hebben een plant bij het monument gezet. Bij de plant was een lijst met de namen van gesneuvelde kameraden die in Libanon gestreden hebben voor vrijheid en veiligheid.

Wij hopen dat volgend jaar de situatie genormaliseerd is, zodat 4 mei 1945 dan weer met veel publiek kan worden herdacht.

 4 mei Comité Terbregge’s Belang
Ryan Derks en Frans Schuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *